Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Міста Хмільник і Бусько-Здруй наблизилися до завершення спільного проекту

17 вересня 2015

Відповідно до реалізації Угоди про партнерство та співпрацю між територіальними громадами міста Хмільника та міста і гміни Бусько-Здруй Республіки Польща, з метою реалізації спільного проекту Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Польська допомога 2014» «Підтримка органів самоврядування міста Хмільника Вінницької області в Україні у прагненні раціоналізувати водно - стічне господарство з врахуванням екологічної політики ЄС» з 7 по 11 вересня у Хмільнику перебувала офіційна делегація міста і гміни Бусько-Здруй на чолі з бурмістром Вальдемаром Сікорою. 

Представниками фірми Conseko Safege з Кракова, виконавцями проектних робіт, 8 вересня було передано міському голові матеріали (мапи, схеми, технічні фільми тощо), які були опрацьовані під час перебігу проекту, а потім ними було проведено мультимедійну презентацію щодо запропонованої схеми оптимізації модернізації водно-каналізаційної мережі та очисних споруд міста Хмільника.

Після зустрічі, на запрошення міського голови Василя Грушка, представники делегації завітали на засідання позачергової сесії міської ради та проінформували про мету приїзду, а саме підведення підсумків проекту модернізації водоочисних споруд нашого міста.

9 вересня координатором проекту з польської сторони Анною Маковською проведено навчання представників ДП «Хмільникводоканал» та посадовців міської ради щодо написання проектів для залучення зовнішніх коштів на інвестиції у публічному просторі в комунальну сферу міста Хмільник. 10 вересня за участю міського голови Василя Грушка, бурмістра Вальдемара Сікори, усіх учасників проекту були підведенні підсумки дворічної роботи, представлення запланованих ефектів разом з оцінкою досягнень.

В ході візиту, бурмістр Вальдемар Сікора, відвідав НВК: ЗШ І-ІІІ ст.- гімназію № 1 м. Хмільника поспілкувався з учнями, які вивчають польську мову, вів розмову про сьогодення міста Бусько-Здрую, про красу міста Хмільника та переваги Європейського Союзу. В рамках проекту бурмістр подарував школі навчальний фільм "Управління водними ресурсами та екологією води в гміні Бусько-Здруй".

Крім того, польська делегація відвідала Вінницьку кондитерську фабрику "Рошен", побувала на виставі, що демонструвалася на фонтані "Рошен", відвідала пивзавод "Радой", бджолині піраміди та інші заклади.

Міський голова Василь Грушко висловив подяку бурмістру міста Бусько-Здруй Вальдимару Сікорі та всій польській делегації за підтримку, за неоцінений вклад в зміцнення дружніх стосунків не тільки між територіальними громадами партнерських міст, а й польським та українським народами.

 


повернутися до списку