Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

«Україна – Польща – Німеччина» - Міжнародна організація, що рухає Вінничину до Європи

13 грудня 2012
image upload directory uploads/article is not writable image upload directory uploads/article is not writableimage upload directory uploads/article is not writable«Україна – Польща – Німеччина» - Міжнародна організація, що рухає Вінничину до Європи

Міжнародна громадська організація «Україна – Польща – Німеччина» є міжнародною недержавною неприбутковою громадською організацією, яка об’єднує на добровільних засадах громадян України, громадян інших держав та осіб без громадянства для реалізації завдань, передбачених її Статутом.

Діяльність Організації поширюється на територію України, Польщі, Німеччини та інших держав, де можуть бути створені її осередки, відділення та представництва.

Міжнародну громадську організацію "Україна - Польща - Німеччина" було створено на установчих зборах 22 лютого 2007 року. Серед засновників організації були громадяни України, Польщі та Німеччини. Головою було обрано Сергія Татусяка. Офіційно організацію було зареєстровано Міністерством юстиції України 26 червня 2007 року.

В основу діяльності організації було покладено досвід роботи Вінницького обласного відділення товариства «Україна-Польща», яке до цього часу очолював Сергій Татусяк. Відроджене 2003 року ВОВТ «Україна-Польща» здійснило чимало успішних справ у напрямку розбудови історичних контактів між українським та польським народами. У рамках обміну досвідом роботи органів місцевого самоврядування став традиційним обмін делегаціями міських, селищних, сільських голів, депутатів усіх рівнів рад Вінницької області та старост повітів і вуйтів гмін Республіки Польща.

Десятки колективів художньої самодіяльності обох країн знайомили зі своїм мистецтвом глядачів і шанувальників фольклору. На Вінниччині відзначаються дні польської культури, ювілеї відомих польських діячів літератури та мистецтва. Підтримуються дружні зв'язки з представниками полонійних та релігійних організацій.

 

Інтерв'ю з заступником Голови Вінницького обласного осередку Міжнародного Товариства "Україна - Польща - Німеччина" Андрієм Кавунцем


повернутися до списку