Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Вінниччина впевнено наближається до Європи завдяки роботі одного потужного об'єднання

13 грудня 2012 , джерело: Радіо "Ладижин"
image upload directory uploads/article is not writable image upload directory uploads/article is not writableimage upload directory uploads/article is not writableВінниччина впевнено наближається до Європи завдяки роботі одного потужного об'єднання

Рівно п’ять років тому, 15 листопада 2007 року, було проведено Установчі збори, на яких засновано Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина».

За цей період осередок Товариства пройшов шлях розвитку та становлення, було реалізовано багато проектів, підписано угод про співпрацю.

Саме про проведену роботу вирішили відзвітувати керівники ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» під час урочистої прес-конференції, яка відбулась в офісі осередку за участі членів Ради та запрошених представників громадських організацій-партнерів.

Детально про роботу товариства розповів під час мультимедійної презентації Голова осередку Олексій Гаврилов.

Він розповів про основні досягнення – наявні на Вінниччині більш як 210 контактів між територіальними громадами області та партнерами з 10 воєводств Польщі, і про обміни, стажування та інші міжнародні проекти, які було реалізовано протягом останніх 5 років.

Олексій Гаврилов зазначив: «Ті контакти, які ми маємо на сьогодні, створили можливість для вивчення прогресивного польського досвіду на базовому рівні – рівні село-гміна. Але Товариство продовжує розвивати міжнародні контакти, в тому числі і завдяки залученню міжнародних коштів через участь в грантових програмах. Таких програм ми реалізували більше 15, і на сьогодні маємо значний досвід в цій галузі».

На завершення своєї презентації Олексій Гаврилов презентував присутнім новий дизайн офіційної інтернет-сторінки Товариства www.ukrpolgerm.com, на якій можна детально ознайомитись з реалізованими проектами, заходами, а також переглянути не тільки фото, а й відео з матеріалами про роботу.

В своєму виступі заступник Голови ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» Андрій Кавунець зупинився на проектній та грантовій роботі Товариства – розповів про проекти, реалізовані в 2012 році, а також окреслив тематику та напрямки проектів, які на даний час знаходяться на етапі підготовки та подання до відповідних фондів.

Андрій Кавунець зазначив: «Гранти та залучення безпосереднього фінансування – це тема, яка найбільше цікавить представників територіальних громад області. В той же час, навіть зважаючи на реалізацію щороку кільком грантових проектів в рамках Товариства, ми вважаємо що маємо широке поле для розвитку. Проектною та грантовою діяльністю повинні займатись максимально можлива кількість територіальних громад, які мають партнерів за кордоном. І Товариство готове їм в цьому допомогти».

Поділився своїми враженнями та думками також і ще один заступник Голови ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина», що відповідає за освітні програми – Олександр Неприцький. Він відзначив високу зацікавленість серед української молоді до можливості навчання за кордоном і наголосив, що завдяки високому авторитету Товариства на міжнародному рівні ми змогли створити майбутнім студентам польських вишів оптимальні умови пошуку інформації і підготовки та подання документів на вступ.

Він зазначив: «Ми маємо офіційно підписані угоди з кількома польськими університетами, що, з однієї сторони, гарантує університетам поширення інформації про них в Україні, а з іншого боку – гарантує українській молоді якісні та повноцінні умови навчання в Польщі, а окрім того – надає можливість отримати європейську освіту безкоштовно, в тому числі через стипендіальні програми».

Свою високу оцінку діяльності Товариства висловили також і представники громадських організацій-партнерів – Руслана Харковенко (Вінницька обласна асоціація медичних працівників), Андрій Дручинський (Всеукраїнська екологічна ліга), та члени Ради ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» Анатолій Левицький, Петро Одарченко та Олександр Сухомовський.

Загалом присутні зазначили, що досягнень за п’ять років діяльності багато, але попереду – ще багато справ, безліч планів, які спільно формуватимуть перспективи міжнародного розвитку не тільки Вінниччини, а й всієї країни на наступні роки.

І діяльність Товариства в цьому напрямку, як реалізатора принципу безпосередньої, «народної» співпраці на рівні громад та мешканців цих громад є запорукою втілення в життя відомого лозунгу «Разом – до об’єднаної Європи!»

А завершилась зустріч відзначенням річниці Товариства за святковим тортом.


повернутися до списку