Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Голова МГО "Україна-Польща-Німеччина" Сергій Татусяк провів зустріч з польською делегацією з гміни Фалкув

26 серпня 2021

Голова МГО "Україна-Польща-Німеччина" Сергій Татусяк провів зустріч з польською делегацією з гміни Фалкув
Делегація з польської гміни Фалкув, яка відвідала місто Погребище з візитом з нагоди Дня Незалежності України, завітала до офісу МГО Україна - Польща - Німеччина та Euroregion "Dniester" аби зустрітися з головою організацій Сергієм Татусяком.
Під час візиту обговорили можливості чотиристоронньої співпраці між територіальними громадами у форматі "Україна-Польща-Молдова-Румунія".
"Разом ми сильніші і можемо розраховувати на проекти для розвитку наших держав з боку ЄС. Розвивати українські та молдовські міста і села можливо лише за посередництва країн Євросоюзу таких як Молдова і Румунія", - зазначив Сергій Татусяк.
Вуйт Фалкува Хенрік Конечний та скарбник Анна Вайнбергер охоче розповіли про свою гміну та зазначили, що в ній мешкає багато українців, які часто замінюють собою на робочих місцях корінних мешканців Польщі, котрі шукають собі працю в ЄС.
Втім, за словами пана вуйта, зараз, завдяки плідній співпраці влади, бізнесу та громадськості, в села гміни повертаються працівники, адже на численних підприємствах, які тут відкриваються і працюють - дуже привабливі умови для роботи.
Міський голова Погребища Сергій Волинський зазначив, що партнерство між його містом і гміною Фалкув триває вже 15 років і має за собою уже великий багаж спільних проектів та перемог. Тож усі сторони відкриті до співпраці.
"Ми один без іншого не можемо. Лише в співпраці ми сильні і дуже шкода, що нас розділяє кордон, а зараз взагалі проблематично потрапити з України до Польщі через Ковід", - сказав Хенрік Конечний.
Наприкінці зустрічі всі її учасники обмінялися сувенірними подарунками і теплими вітаннями та домовилися зустрітися наступного разу вже в Польщі.

 


повернутися до списку