Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Мінрегіон планує посилити координацію транскордонного співробітництва, - В’ячеслав Негода

17 січня 2018

Мінрегіон, парламентський комітет з питань європейської інтеграції, українські прикордонні регіони та єврорегіони мають виробити спільний підхід і запропонувати об’єднуючу платформу, щоб забезпечити дієву координацію та взаємодію між центральними та місцевими органами влади. На цій платформі визначатимуться ініціативи та проекти для реалізації в рамках українських та європейських фінансових інструментів.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негодапід час наради з питань обговорення пропозицій щодо проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів.

«Мінрегіон підтримує створення спільної платформи у вигляді Асамблеї, Форуму, Конференції чи інших форм співпраці, яка б сприяла координації зусиль на центральному, регіональному та місцевому рівнях, а також реалізації домовленостей у сфері транскордонного співробітництва. Особливої ваги та актуальності це питання має саме зараз, коли в повному обсязі вступила в силу Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Ми повинні підняти планку в сфері регіональної політики та транскордонного співробітництво на якісно новий рівень і це є одним із ключових напрямів співпраці та політичного діалогу з Європейським Союзом», — зазначив В’ячеслав Негода.

На думку першого заступника Міністра, необхідно систематизувати та активніше лобіювати розвиток транскордонного співробітництва з Україною наших партнерів, і така діяльність може отримати політичну підтримку від Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Палати регіонів Європейського Союзу, Асамблеї європейських регіонів, а також Асоціації європейських прикордонних регіонів.

Найближчим часом Мінрегіон разом з Комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, профільними асоціаціями та регіональними громадськими організаціями планує здійснити інвентаризацію та аналіз усіх процесів, що проходять у цьому напрямку, зокрема і в частині виконання Рекомендацій парламентських слухань щодо транскордонного співробітництва, що відбулися 21 вересня 2016 року, і сформувати актуалізований план відповідних заходів.

«В результаті маємо вийти на формат дій, який об’єднає усі зацікавлені сторони і сприятиме підготовці спільних з країнами-сусідами проектів розвитку, що можуть бути підтримані Україною та Європейським Союзом», — сказав В’ячеслав Негода.

Джерело: Мінрегіон


повернутися до списку