Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

МВФ надасть Україні кредит в $17,5 млрд.

16 лютого 2015

МВФ повідомив про новий кредит для України розміром у $17,5 млрд. терміном на 4 роки. МВФ і Україна уклали відповідну угоду, повідомила глава фонду Крістін Лагард.

Нова програма передбачає "більш вигідні умови фінансування" і опирається на реалізацію низки важливих економічних реформ. За її словами, в цілому пакет допомоги Україні становить близько $ 40 млрд. "Це включає двосторонні та багатосторонні вклади декількох джерел", - сказала Лагард. Лагард також повідомила, що уряд України погодився підняти ціни на енергоносії до рівня ринкового.

"Я рада повідомити, що місія МВФ, яка працює в Києві, досягла угоди на рівні фахівців з українським урядом про нову програму економічних реформ, які будуть спиратися на програму розширеного кредитування Extended Fund Facility в розмірі близько $ 17,5 млрд. (€ 15,5 млрд.) від МВФ, а також за рахунок додаткових ресурсів з боку міжнародного співтовариства. Я маю намір рекомендувати цю програму на розгляд Виконавчої ради МВФ", - цитує слова Лагард офіційний сайт Фонду.

За її словами, нова чотирирічна програма повинна допомогти економічної стабілізації в Україні, а також підтримати здійснення низки сміливих політичних реформ, спрямованих на відновлення стійкого зростання в середньостроковій перспективі і підвищення рівня життя українського народу.

У частині реформ програма МВФ передбачає:

- значне підвищення енерготарифів;

- реструктуризацію банків;

- зміну системи управління підприємствами в держвласності;

 - антикорупційну і судову реформи.

 

Джерело: "Дзеркало тижня"


повернутися до списку