Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

США нададуть Україні кредитні гарантії на $2 млрд. в обмін на реформи

14 січня 2015

США готові надати Україні додаткові кредитні гарантії на суму $2 млрд в 2015 році. Про це йдеться в заяві міністерства фінансів США.

"В рамках міжнародних зусиль, Сполучені Штати мають намір надати $1 млрд кредитних гарантій уряду України в першій половині 2015 року, за умови, що Україна продовжуватиме програму реформ вона узгодила з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", – говориться в повідомленні.

"Якщо Україна продовжить досягати конкретного прогресу в області реформ і, якщо цього вимагатимуть обставини, уряд США буде готовий працювати разом з Конгресом, щоб забезпечити додатковий $1 млрд. кредитних гарантій наприкінці 2015 року, що забезпечить загальну потенційну підтримки на $2 млрд в 2015 році", – йдеться в заяві.

"Це допоможе уряду України, щоб захистити найбільш вразливі українські домогосподарства від впливу необхідних корегувань економіки", – повідомляє міністерство фінансів США.

Гарантії доповнюють $340 млн. допомоги, яку США надали Україні в 2014 році, а також $1 млрд. державних гарантій, що було надано в травні 2014 року.

 

Джерело: Європейська правда


повернутися до списку