Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Продовжується напрацювання Програми «Безпечне середовище в громадах»: семінар в Літині

14 квітня 2021

14 квітня 2021року за ініціативи ГУ ДСНС України у Вінницькій області, МГО "Україна-Польща-Німеччина" та Єврорегіону "Дністер" у селищі Літин відбулася нарада-семінар "Громада безпечного середовища". Її учасниками були голови територіальних громад Вінницького району, начальники районних секторів (управлінь) ГУ ДСНС України, військовий комісар, громадські діячі, представники ЗМІ. Відбулася предметна розмова з напрацювання Програми «Безпечне середовище в громадах» з урахуванням досвіду Республіки Польща та інших країн Європейського Союзу. 
Позитивними прикладами  співпраці з європейськими партнерами в питаннях безпеки поділилися голови Літинської, Бершадської (Баланівский старостинський округ), Махнівської територіальних громад. 
Голова МГО "Україна-Польща-Німеччина" Сергій Татусяк  презентував досвід налагодження комунікацій з європейськими партнерами та запевнив, що докладе максимум зусиль на відновлення багатосторонніх договорів про співпрацю між територіальними громадами Вінниччини, Республіки Молдова, Польщі та Румунії.
Начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук презентував діяльність ГУ з питань створення безпекових центів, координації державних, місцевих добровільних пожежних дружин та окреслив завдання з напрацювання Програми «Безпечне середовище в громадах». 
Такі наради-семінари заплановано провести в усіх 6 районах Вінницької області. 
По завершенню наради-семінару було підписано Договір про співпрацю між Літинською територіальною громадою, МГО "Україна-Польща- Німеччина" та Єврорегіоном "Дністер".
 

 


повернутися до списку