Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

За сприяння Сергія Татусяка, голови Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради» стала учасником Міжнародного проекту «PROCAD»

12 березня 2021

За сприяння Сергія Татусяка, голови Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради» стала учасником Міжнародного проекту «PROCAD»

За сприяння Сергія Татусяка, голови Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради» стала учасником Міжнародного проекту «PROCAD» та успішно його реалізувала, отримавши в результаті інноваційне обладнання – генератор озону.

12 березня 2021 року на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні відбулась презентація проекту «Запобігання розповсюдженню COVID-19 за допомогою автоматизованого планування дезінфекції (PROCAD)». Проект фінансувався UNDP за підтримки Польського Фонду Викликів та Програми «Польська допомога».

На презентацію проекту до Вінниці приїхала делегація з Польщі, яку очолив керівник проекту Станіслав Алвасяк. До складу делегації увійшли Христина Янчукович –  власниця фірми Insektum2, Лукаш Будзинські – технічний директор фірми Insektum2, Роман Алвасяк – проектний менеджер та Христина Потапенко – перекладач та проектний менеджер.  

З української сторони на презентації були присутні Василь Паненко, головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні, Микола Радіонов, директор Єврорегіону «Дністер», Олексій Гаврилов, голова Вінницького обласного осередку Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», Світлана Пустовіт, заступник голови МГО «Україна-Польща-Німеччина», Олена Горошинська, координатор проекту у Вінницькій області, медичний персонал лікарні та журналісти. На запрошення Сергія Татусяка захід відвідав віцеконсул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Бартош Шеліга.

Презентація відбулась з дотриманням всіх норм карантинних заходів.

Пандемія COVID-19 примусила світову спільноту переоцінити важливість дотримання правил дезінфекції і знезараження, шукати нові методи захисту від поширення вірусу і убезпечення медичного персоналу від небезпеки зараження. Саме тому виконавчий директор польської компанії «Insectum2» Христина Янчукович ініціювала реалізацію проєкту «Запобігання поширенню COVID-19 за допомогою автоматизованого планування дезінфекції (PROCAD)».
Першим виступив Василь Паненко, який зазначив важливість реалізації даного проекту, розвитку міжнародної співпраці та реалізації грантових програм. Далі пані Христина Янчукович та Лукаш Будзинські вручили головному лікарю у подарунок інноваційне обладнання – генератор озону, який використовується для дезінфекції приміщень та презентували програму автоматизованого планування дезінфекції для медичних закладів. По завершенню Христина Янчукович вручила Василю Паненко Сертифікат відповідності об’єкта за результатами проведення аудиту для КНП «Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради». Даний сертифікат в Україні мають лише 4 лікарні з них дві у Львівській області, одна – у Тернопільській та безпосередньо Вінницька обласна клінічна лікарня.

По завершенню заходу делегація в супроводі Олексія Гаврилова, голови ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» відвідала Національний музей-садиба М.І. Пирогова та була надзвичайно вражена від побаченого та почутого про життя та творчість Миколи Івановича Пирогова. Щиро дякуємо членкині Правління ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччина» – директорці музею Любов Коваленко за організацію екскурсії.  

 


повернутися до списку