Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Відстояти місцеве самоврядування означає зберегти поступальність та темпи розвитку України.

07 травня 2008 , джерело: Василь Подільський - "Україна і світ сьогодні", №1
image upload directory uploads/article is not writable image upload directory uploads/article is not writableimage upload directory uploads/article is not writableВідстояти місцеве самоврядування означає зберегти поступальність та темпи розвитку України.

Верховна Рада України, яка вже друге скликання працює за європейською схемою (парламентська більшість та опозиція) 18 березня 2008 року здійснила неймовірний крок для розвиненого демократичного європейського суспільства: обмежила і так нікчемні повноваження органів місцевого самоврядування.

За коментарями ми звернулись до члена Бюро європейської асоціації колишніх парламентарів держав – членів Ради Європи та Європейського союзу Сергія Татусяка.

- Сергію Пилиповичу, у чому на Вашу думку полягає занепокоєність демократично налаштованої громадськості України після прийняття у першому читанні змін до Законів України «Про місцеві адміністрації» та «Про місцеве самоврядування України»?

Прийняття цих змін, нехай тільки у першому читанні, - це спроба забрати повноваження у місцевої влади і віддати їх центральній владі. Як наслідок – обмежується право і спроможність органів місцевого самоврядування здійснювати діяльність в інтересах місцевого населення. В той же час законодавці, які ініціювали і підтримали зміни, що ми обговорюємо, не врахували брак повноважень місцевих рад в питаннях містобудування та транспорту, фінансово-економічну залежність від центру. Ці та багато інших проблем не просто були проігноровані, а й в результаті голосування 18 березня поглибили ці проблеми.

А затвердження фактично усіх актів місцевих рад головами райдержадміністрацій – це взагалі ганьба. Не для цього депутати місцевих рад в 2004 році підтримували нинішнього Президента, не за це голосували громадяни України восени минулого року, обираючи демократичний парламент.

- А як щодо посилення влади центральної для наведення порядку в окремих галузях?

У центральної влади сьогодні достатньо повноважень, щоб наводити порядок. Чому вона на користується існуючими повноваженнями в окремих випадках викликає занепокоєння.

Досвід «сильної центральної влади» в Україні ми вже мали до 2004 року. Чим це закінчилось – ми усі бачили. А у революцій є, як відомо, не тільки позитивні наслідки. Погодитись, наприклад, на 100 відсотків з кадровим складом на усіх рівнях, який прийшов до влади в результаті «помаранчевої» незгоди населення терпіти «сильну центральну владу», аж ніяк не можливо. Суспільна течія занесла в органи влади не тільки прогресивних сучасних керівників. А в новому законі саме їм надається право затверджувати рішення місцевих рад.

- Як на Вашу думку відбуватиметься подальше обговорення цих проектів і яким буде остаточне рішення парламенту?

  • По-перше, я впевнений, що оцінку дасть Європа. А не прислухатись до досвіду побудови справді демократичних суспільств було б блюзнірством.
  • По-друге, українська громадськість миттєво відреагувала. Для мене це було показником зростання нашої громадянської свідомості.
  • По-третє, я сподіваюсь, що народні депутати прислухаються до голосу логіки, а не «пакетних торгів» в стінах Верховної Ради.

Ми не можемо жертвувати вже надбаним, зупиняти тенденції, яких досягти було надзвичайно важко. Якщо у тих, хто торгує думкою партій та фракцій совісті немає, то у депутатів вона мала б бути. Історія не пробачить ВР цього скликання таких кроків.

- Нещодавно Вас обрано членом Бюро Європейської Асоціації екс-парламентарів держав – членів Ради Європи та Європейського союзу. Як оцінюють місцеве самоврядування в Україні європейські політики?

Наші європейські колеги не мають сумнівів щодо стратегічного вибору України. Україна однозначно – європейська держава. Але ми повинні працювати для того, щоб вона наблизилась до Європи і за рівнем соціальних стандартів. Без активної громадської роботи, без розбудови громадянського суспільства Україні не бачити тих демократичних перетворень, які щедро обіцяють вітчизняні політики під час кожної передвиборної кампанії.

Європейська політика визначає місцеве самоврядування як вищий прояв демократії. Децентралізація влади та надання ширших повноважень органам місцевого самоврядування в розвитку місцевих громад, зміцнення конституційно-правових засад місцевого самоврядування, зокрема розвиток його фінансової та матеріальної основи – ось питання, що мають стати пріоритетними для України. У цьому величезну роль мусять відіграти саме громадські організації, які європейці невипадково називають «збурювачами спокою влади».

Громадська організація «України-Польща-Німеччина», яка є членом Депутатського клубу «Парламент», ставить перед собою саме таку мету. І вже має в активі багато досягнень, поміж яких – підписання 120 угод між місцевими територіальними громадами України, Польщі та Німеччини. Міжнародна діяльність ДК «Парламент» уже відіграла значну роль у процесі європейської інтеграції України. Форми та методи роботи Європейської Асоціації екс-парламентарів держав – членів Ради Європи та Європейського союзу допоможуть створити умови для входження України до Європи на партнерських умовах. Наша співпраця дасть можливість удосконалити систему місцевого самоврядування в Україні, модернізувати державну політику, забезпечити нарешті реальну децентралізацію влади, про яку народні депутати сьогодні, нажаль, забули.


повернутися до списку