Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

З Днем Європи в Україні!

24 травня 2012 , джерело: «Європейський орієнтир»
image upload directory uploads/article is not writable image upload directory uploads/article is not writableimage upload directory uploads/article is not writableЗ Днем Європи в Україні!

Дорогі подоляни!

Вітаю вас з Днем Європи в Україні! Зі святом європейського настрою, європейського спілкування та європейських стандартів життя!

Без сумніву, день Європи є важливим в контексті європейської інтеграції України. Для України – це шлях модернізації економіки, розвиток технологій, залучення іноземних інвестицій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентної спроможності вітчизняного товаровиробника, вихід на світові ринки через ринок ЄС. Та й сама Європа має потребу в Україні. Вона дала Києву чіткий сигнал, що хоче мати Україну стабільним і стратегічним партнером.

З огляду на це, Вінниччина на регіональному рівні здійснює різноформатну діяльність, направлену на міжнародне співробітництво та євроінтеграцію. Адже одна справа – розуміти термін «європейські стандарти», й інша – втілювати їх у життя. Тому сьогодні ми маємо працювати по-українськи так, щоб завтра жити по-європейськи!

Завдяки зусиллям органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій і бізнесу, в області вдалось наповнити зміст міжнародного співробітництва новими напрямами в соціально-гуманітарній та фінансово-економічній сферах, зокрема шляхом адресного фінансування проектів через неурядові фонди.

За півроку Вінниччина стала повноправним членом Асамблеї Європейських Регіонів; презентувала себе у трьох країнах Європи та інститутах Євросоюзу; створила Єврорегіон «Дністер»; провела низку інших – більших і менших, але, безсумнівно, важливих для області – міжнародних заходів.

Співпраця Вінниччини з регіонами ЄС щодо створення в області сприятливого для інвесторів клімату, входження в європейський освітній простір, розбудови громадянського суспільства надзвичайно потрібна місцевим громадам.

Я впевнений, що будувати нову європейську Україну можна і на регіональному рівні. Вінниччина вже багато в цьому досягла, але має ще більші плани на перспективу. І я впевнений – цю перспективу ми реалізуємо разом!

З повагою Голова МГО «Україна-Польща-Німеччина»

Сергій Татусяк

Завантажити файл


повернутися до списку