Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Україна не зволікатиме з ратифікацією Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

15 липня 2014

Україна не зволікатиме з ратифікацією Угоди про асоціацію з Європейським Союзом
Процес ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом затягувати ніхто не має наміру. «Можливо, я скажу дуже емоційно, але не для того я працював над Угодою про асоціацію з ЄС чотири роки, щоб зараз зволікати з її ратифікацією. Ніхто не буде затягувати процес ратифікації Угоди про Асоціацію, запевняю як міністр» – заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі
 
Головна проблема – це імплементація Угоди, оскільки «євроінтеграція – це реальні реформи, які потрібні для перспективи майбутнього вступу в Європейський Союз». Для цього в Україні вже розроблено національний план імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. «Перший розроблений проект національного плану імплементації ми вже передали на розгляд Європейської комісії для коментарів. Президент Петро Порошенко пропонує іншу опцію – можливість підготовки національної програми імплементації. Це буде важливий орієнтир», – зазначив міністр. 
 
Україна вже готує пакет документів для ратифікації Угоди, ключові міністерства займаються їхнім погодженням. «Це питання кількох тижнів. Ми підписали угоду не для того, щоб показати свою відданість євроінтеграції. Я її підготував не як чиновник, а для того, щоб потім практично реалізувати. Створено постійну тристоронню консультативну групу, і ніхто не буде казати, що ми не розглядаємо практичні аспекти. Тому ні про яке відкладення ратифікації не йдеться. Ми повинні підготувати її належним чином і з належним фінансовим забезпеченням», – резюмував Павло Клімкін. 
 
Вже найближчим часом відбудуться тристоронні консультації Україна – Європейський Союз – Росія для обговорення питання імплементації Угоди за участю комісара з торгівлі Європейської комісії Карела де Гухта, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, урядового уповноваженого з питань євроінтеграції Валерія П’ятницького та представника міністерства економіки Росії.

повернутися до списку