Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Я. Томбінський: Лише від української влади залежать терміни впровадження безвізового режиму з ЄС

26 червня 2014

Я. Томбінський: Лише від української влади залежать терміни впровадження безвізового режиму з ЄС
У питанні впровадження безвізового режиму з ЄС найбільшу роботу має провести саме українська влада. Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.
 
«У цьому питанні найбільшу роботу має провести українська влада. Ми перейшли від першого до другого етапу візового плану, який полягає у тому, що законодавчі рішення, ухвалені в останній час, будуть впроваджені у життя відповідними інститутами влади й будуть реалізовані відповідні процедури. Цей етап починається зараз, і чим швидше це буде проведено українською стороною, тим швидше можна буде зробити оцінку, чи всі управління діють, чи біометричні паспорти видаються, чи вони доступні, чи є обробка усіх даних осіб», – розповів голова представництва ЄС. 
 
Він підкреслив, що наразі низка кроків у напрямку впровадження безвізового режиму з ЄС залежить лише від української влади. 
 
«Є кілька елементів, виконання яких лежить цілком в руках української влади, а з європейського боку є воля, аби це зробити якнайшвидше. У Молдові безвізовий режим вже діє, тож чому б і Україні не почати цього робити якнайшвидше?!», – наголосив Я. Томбінський. 
 
Нагадаємо, 23 червня Рада ЄС схвалили перехід України до другої фази введення безвізового режиму. 
 
На другому етапі Україні потрібно впровадити ряд технологій, у тому числі біометричні паспорти. Друга фаза – імплементаційна, буде полягати в тому, що європейська сторона перевірятиме, як Україна впровадить прийняті закони. 
 
Як вже наголошували раніше у Кабміні, уряд готовий виконати завершальний етап якомога швидше, після чого буде можливо отримати безвізовий режим з ЄС.

повернутися до списку