Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Кількасот етнічних поляків евакуювали з українського Донбасу

13 січня 2015

13 січня з Харкова до міста Мальборк, що на півночі Польщі, евакуювали 178 етнічних поляків, які виїхали з Донбасу.

За словами речника МЗС Польщі Марцина Войцеховського, вони перевезені п'ятьма літаками військово-повітряних сил Польщі. Три рейси виконали зранку, два – по обіді.

«Це досить велика група. Ми це організували з огляду, що в кожному літаку є 40 місць. Плануємо закінчити цю акцію сьогодні до кінця дня», – сказав представник польського МЗС.

Фото евакуації він розмістив на своїй сторінці у Twitter.

«Перший літак з поляками, евакуйованими з Донбасу, відлітає з Харкова до Польщі», – написав Войцеховський.

За його словами, евакуйовані особи мешкатимуть на туристичних базах на півночі Польщі, більшість із них мають "Карту поляка", тому можуть легально працювати в країні.

Він додав, що серед евакуйованих із Донбасу є кілька громадян Польщі. Войцеховський наголосив, що рішення про евакуацію етнічних поляків із Донбасу було прийнято з огляду на небезпеку для їхнього життя.

Він зауважив, що на початку грудня в Донецьку був розстріляний громадянин Польщі Казимир Врубель, який мешкав в Україні з кінця 1980-х років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що 178 етнічних поляків були евакуйовані протягом 10-11 січня з Волновахи Донецької області та Сєвєродонецька Луганської області.

Джерело: Європейська правда


повернутися до списку