Україна - Польща - Німеччина
Міжнародне товариство

Литовські студенти обмінювались досвідом з вінницькими

21 грудня 2012 , джерело: Газета 33-й канал
image upload directory uploads/article is not writable image upload directory uploads/article is not writableimage upload directory uploads/article is not writableЛитовські студенти обмінювались досвідом з вінницькими

Студентський парламент Вінниччини та товариство «Україна-Польща-Німеччина» вирішили запросити литовську молодь і приурочили їхній приїзд відзначенню 650-річчя битви під Синіми Водами.

- Після того, як ми відправили запрошення в Литву, там був проведений конкурс серед бажаючих поїхати до України. Зі 100 претендентів було відібрано лише 14, які були найбільш мотивованими та бажали торкнутись глибин історії, — розповів депутат обласної ради Олексій Гаврилов.

Українським короваєм на кордоні Вінницької області зустрічали іноземних гостей. Протягом чотирьох днів знайомились, спілкувались за «круглими столами» та показували Вінницю. У Вінницькому державному педагогічному університеті згадували історичні події 650-річної давнини, обговорювали сучасні литовсько-українські відносини та особливості культур обох країн.

Ввечері влаштували цікаву вечірку-фест, на якій всі учасники були одягнені у старовинні костюми, танцювали та співали народні пісні. Звичайно, гостям показали славнозвісний рошенівський фонтан, що вже став візитівкою міста. Крім того, литовці змогли побачити українську глибинку, побувавши у Жмеринському районі. Наприкінці візиту приємно вражені іноземні студенти вирушили до Києва, там відвідали реставрацію історичної битви під Синіми Водами.

- Програма у студентів дійсно була насиченою та корисною для обох сторін. Для Студентського парламенту Вінниччини це був перший досвід прийому іноземних гостей, і я вважаю, що він став успішним, — зауважив голова Студпарламенту Дмитро Слободянюк.


повернутися до списку